- Nieuws GOG Gezondheidszorg Nederland –

2005

 

Dossier regressie- / reïncarnatietherapie

 

Op deze pagina treft u diverse informatie over de reïncarnatie- c.q. regressietherapie aan. Algemene informatie via links naar o.a. de sites van de NVRT, de KRO evenals de site van de in mei/juni 2005 door tv-uitzendingen bekend geworden therapeut Louis de Bie. Onze algemene houding t.o.v. de reïncarnatietherapie is simpel en duidelijk: VOORAL NIET DOEN! Indien u per een sessie reïncarnatietherapie wilt meemaken, wees je bewust van de gevaren die met deze vorm van ‘therapie’ gepaard (kunnen) gaan en ga zeker niet naar een therapeut die niet bij de NVRT is aangesloten. Over het algemeen is onze houding: ‘Los problemen in het hier en nu dan ook in het hier en nu op en ga niet zoeken naar oplossingen van die problemen in wat reïncarnatietherapeuten eerdere levens’ noemen. De kans is groot dat u daarna met de problemen in het hier en nu zit plus door reïncarnatietherapie verkregen verdere problemen uit eerdere levens waarvan het maar zeer de vraag is of dergelijke eerdere levens ooit hebben bestaan. Het doel van deze pagina is het dan ook over deze vorm van ‘therapie’ informatie te verstrekken en tevens ervoor te waarschuwen.

 

Laatste update: 24 oktober 2005

 

 

 

 

 

Het ervaringsverhaal van een slachtoffer (v) van GOG door 

 

een reïncarnatietherapeut (m)

 

 

 

In het om de week verschijnende vrouwentijdschrjft

 

esta

 

 

treft u nu het ervaringsverhaal van Nina aan. Het verhaal van Nina verscheen in de rubriek PSYCHE onder de titel MISBRUIKT DOOR EEN THERAPEUT. Een interview door Milou van Beek.

 

Onderstaand treft u enkele citaten uit het drie pagina’s tellende interview met Nina aan. Wij hopen het ervaringsverhaal van Nina binnenkort met toestemming van esta integraal te mogen publiceren.

 

Aankondiging van Ninas verhaal

op de cover van esta

 

mijn leven

‘hij zoende me op de mond,

dat was dan therapeutisch’

 

 

“Als ik schrok van zijn aanraking, zei hij:

‘Kijk, daar zit weer een blokkade

Nina (32) ging op advies van een vriend in reïncarnatietherapie. Ze had wat te verwerken uit een vorig leven. Maar de therapeut die ze bezocht bleek een foute…

 

 

Een voorproefje op Ninas verhaal in esta

 

‘”Soms zie ik op een plek opeens beelden

Of ik raak van streek omdat ergens een verdrietige sfeer hangt. Maar nog nooit heb ik dat zo sterk ervaren als in Arnhem. Toen ik daar ongeveer een jaar geleden met mijn vriend was, zag ik constant oorlogsbeelden en voelde ik de angst die daar destijds heeft geheerst. Het hele weekend was ik van slag. Toen ik weer thuiskwam, bleef ik de beelden zien. Ik wist niet wat ik ermee moest, begreep niet waarom die plek me zo had geraakt. Ik vertelde het aan een vriend die me adviseerde om eens naar een reïncarnatietherapeut te gaan. Misschien werd mijn heftige reactie veroorzaakt door iets dat ik in een vorig leven had meegemaakt. Hij gaf me de naam van een therapeut me wie hij wel eens contact had. Ik besloot eens naar deze man B. te gaan (…) .

 

Er kwamen gruwelijke dingen naar boven (…).

 

De dagen na die sessie was ik erg in de war

Ik had allemaal blauwe plekken op mijn borst. Ik mailde B. hierover en hij antwoordde dat hij het lekker vond om vrouwen pijn te doen. Bedoeld als grapje maar behoorlijk misplaatst. Vervolgens begon hij uit te leggen dat mijn gevoelens en reacties allemaal werden veroorzaakt door mijn moeite met intimiteit en emoties. (…). Hij schreef hoe blij hij met mij was, hij zag zichzelf terug in mij. Ik was anders dan zijn andere cliënten (…). Daarom moest ik leren loslaten en de banden met mijn omgeving langzaam doorsnijden; dat was de enige manier om dicht bij mezelf te komen (…). Op dat moment was ik heel kwetsbaar en daarom gevoelig voor zijn ‘wijze woorden’. (…).

 

Steeds vaker kreeg ik thuis last van depressieve gevoelens (…).

 

Ik was gedesillusioneerd, mijn wereld stortte in (…).

 

Een paar maanden na mijn aanklacht zat ik op de bank te zappen

toen ik in een flits het gezicht van B. voorbij zag komen en flarden van zijn stem hoorde. Het was of ik een stomp in mijn maag kreeg. Ik klapte in elkaar, werd overvallen door een intense angst, had het idee dat mijn keel werd dichtgeknepen. Vanaf dat moment kwamen de emoties bij mij pas echt los, ik kreeg paniekaanvallen en hyperventilatie. Doordat B. op televisie was, kwamen er meer verhalen naar buiten van mensen die nare ervaringen met hem hadden gehad. Ik heb contact met hen gelegd. De gesprekken met lotgenoten zijn prettig maar tegelijkertijd beangstigend. Bij anderen heeft hij nog veel ergere dingen gedaan; mensen moesten zich uitkleden om de naakte waarheid onder ogen te zien. Kregen een kleed over zich heen gegooid, hij ging bovenop hen liggen zodat ze geen lucht meer konden krijgen. Door de vele klachten is hij geen lid meer van de beroepsvereniging, maar hij heeft nog steeds zijn praktijk. Wij willen er nu door middel van een rechtszaak voor zorgen dat hij zijn beroep niet langer kan en mag uitoefenen, zodat hij geen schade meer kan aanrichten.

 

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar vorige levens

(…) De controle over mijn leven en emoties is nog niet terug. Ik heb nog steeds regelmatig last van paniekaanvallen en hyperventilatie. Ik zie steeds het beeld van B. die boven op me ligt zodat ik geen kant op kan. Ik slaap onrustig, ben schrikkerig en heb last van schuldgevoelens. Ergens heb ik nog steeds het gevoel dat ik het allemaal zelf heb uitgelokt. Door het contact met lotgenoten weet ik dat die gevoelens bij het verwerkingsproces horen, maar ik voel het nog niet zo. Ik heb opnieuw hulp gezocht; volgens de maatschappelijk werkster lijd ik aan een posttraumatisch stress-syndroom. Het kan me niet schelen wat het is, ik wil alleen de deur van het verleden kunnen sluiten en de rommel achter me laten. Zodat ik me weer veilig bij mezelf voel.”

 

Om redenen van privacy is de naam Nina verzonnen.

 

Meer informatie: www.misbruikdoorhulpverleners.nl of info@misbruikdoorhulpverleners.nl

 

 

Met dank aan esta voor de vermelding van onze website waardoor eventuele verdere slachtoffers van B. en andere hulpverleners ons makkelijk kunnen vinden!

 

Wij verzoeken slachtoffers ook in ieder geval contact op te nemen met de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Het beste kunt u contact opnemen met de IGZ in Rijkswijk of Den Bosch. Indien u het eerste contact liever via ons wilt laten verlopen, is dit uiteraard eveneens mogelijk.

 

 

 

 

 

‘Al acht weken volgde ik sessies, en elke week ging ik op gruwelijke wijze dood.

 Ik werd verkracht, mishandeld, verbrand en pleegde zelfmoord.’

 

‘Hij noemde me een schijterd; hoe wilde ik intimiteit ervaren als ik hem steeds op afstand hield?’

 

‘Ik zie nog steeds het beeld van B. voor me en heb het gevoel dat ik geen kant op kan.’

 

 

 

 

In de nieuwste editie van esta o.a. ook aandacht voor de navolgende thema’s:

 • Hans Dagelet: 'vaak denk ik: joh, denk nou even niet aan sex'
 • Hoe kijken mannen naar het lijf van hun vrouw? 'ik zie de vrouw die ze was'
 • Vrouwen over hun burn-out - en daarna
 • Interview met John Irving: ‘Voor dit boek moest ik heel pijnlijke herinneringen ophalen’. Net als hoofdpersoon Jack in zijn nieuwste roman ‘Tot ik jou vind’, heeft John Irving zijn vader nooit gekend. En net als hij werd de schrijver als kind sexueel misbruikt.  

esta nr. 22 verscheen op maandag 24 oktober 2005

Red. MdH, 24 oktober 2005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Wie was ik?’, belangrijk om te weten of niet?

Het allerbelangrijkste: weet wie je nu bent, in het heden!

 

 

 

‘Wie was ik?’, belangrijk om te weten of niet?

 

Mededeling/waarschuwing van een ervaringsdeskundige inzake reïncarnatietherapie

 

Een bijdrage van Elisa, een cliënte die reïncarnatietherapie heeft ondergaan en die zich ook heeft verdiept in deze therapievorm

 

Elisa: “Het allerbelangrijkste: weet wie je nu bent, in het heden!”

 

“Hoe belangrijk is het eigenlijk om te weten wie je in een vorig leven was? Is het puur interesse? Of heb je wel eens een gevoel van herkenning als je op bepaalde plaatsen komt of met bepaalde mensen in contact komt, waar je een diepe ‘ongewone’ band mee lijkt te hebben. Niet gek, als je je eenmaal realiseert dat je incarneert in groepen. De mensen om je heen spelen al langer dan dit leven een rol. Allen met als doel je samen te ontwikkelen als Ziel, als mens tot een hoger bewustzijn. Wekt dit je interesse? Lees dan eens één van de boeken van Jozef Rulofs, een bekend medium uit het begin van de vorige eeuw, die o.a. boeken heeft geschreven over reïncarnatie en Gene Zijde.

 

Het klinkt leuk natuurlijk, als je het ook nog eens zou kunnen herbeleven waar je vandaan komt! Maar misschien minder leuk als je je beseft dat je niet voor niets, het je niet meer (bewust) kunt herinneren. Dat heeft een beschermende functie. Als je je namelijk alles zou kunnen herinneren van vorige levens, zou je dit niet aankunnen. (Stel je voor, een dood op de brandstapel, verkrachtingen, dood van je gezin) Immers elk leven bevat soms zijn traumatische ervaringen, die al heftig genoeg zijn om te verwerken. Interessant detail is dat in de bijbel wordt gesproken over ‘God die de ziel in vergetelheid laat incarneren’. Met andere woorden je vergeet wat je ‘was’, zodat je met een frisse lei kunt beginnen (met uiteraard wel de bagage en kennis die je al vanuit zielsoogpunt met je meedraagt)... uit de buurt blijven dus, als je er niets te zoeken hebt.”

 

 

In het informatieve artikel van Elisa komen de navolgende thema’s aan de orde en/of worden de navolgende vragen beantwoord:

 

 • Reïncarnatietherapie, waarom zou je dat dan wel doen?
 • Hoe werkt het?
 • De rol van de therapeut en de beroepscode
 • Wat kan er mis gaan?

 

 

 

Een voorbeeld over wat er mis kan gaan…

 

“Indien je twijfelt of de cliënt-therapeut relatie te vriendschappelijk is geworden, is de zekere zaak om hier afstand van te nemen, of te stoppen. Immers door een vriendschappelijke relatie kan het gevoel van veiligheid en begrenzing tussen de cliënt en therapeut wegvallen. En deze zijn juist nodig om een gezonde verstandhouding te blijven houden, waardoor geen persoonlijke verwikkelingen gaan plaatsvinden, die de relatie niet ten goede komen.”

 

 

Lees het hele artikel ‘Wie was ik?’, belangrijk om te weten of niet? van Elisa door op bovenstaande link te klikken.

 

 

 

Red. MdH, 21 oktober 2005

 

 

 

 

 

 

 

 

Interview met Louis de Bie in…

 

Show Nieuws

 

Seksueel misbruik door hulpverleners als entertainment… een keuze van de ‘therapeut’

 

 

Aankondiging onder voorbehoud!

 

NIEUWS OVER of SHOW DOOR Louis de Bie?

Volgens de door ons ontvangen informatie zal op dinsdag 25 oktober a.s. in

Show Nieuws

(SBS6) om 19.25 uur en om 22.55 uur waarschijnlijk enige aandacht worden besteed aan een interview met Louis de Bie, reïncarnatie- / regressietherapeut. Over de beschuldigingen van diverse (ex-)cliënten van de therapeut in verband met het plegen van misbruik tijdens therapie.

‘Show Nieuws’ “is een gevarieerd nieuwsprogramma over alles wat met entertainment te maken heeft.”

Blijkbaar lijken de beschuldigingen van seksueel misbruik in de ogen van de therapeut bijzonder geschikt te zijn voor entertainment op televisie. De een zou zich verstoppen, de ander kiest ervoor zichzelf IN DE SCHIJNWERPERS te plaatsen. Wat zegt dat over hem? In ieder geval zegt het ons dat hij GRAAG IN BEELD komt en GRAAG CENTRAAL STAAT. Het feit dat er een interview met de therapeut in Show Nieuws zal worden uitgezonden, zegt wellicht al meer dan hetgeen het interview zelf er nog aan toe kunnen voegen. Wij zijn dan ook verontwaardigd over de keuze van de Louis de Bie om een op entertainment gericht programma ervoor te kiezen zijn straatje schoon te vegen. Immers, het gaat om diverse en bijzonder ernstige beschuldigingen. Wij vinden zijn keuze dan ook bijzonder smakeloos. De meeste mensen zal het er niet zo zeer om gaan DAT zij zullen worden onthouden maar ALS zij worden onthouden, HOE zij zullen worden onthouden. Louis de Bie lijkt het vooral te gaan om DAT hij wordt onthouden… ‘MAAKT NIET UIT HOE’… Dit is bijzonder vervelend voor de slachtoffers die opnieuw zonder enige keuze te hebben, worden meegezogen in zijn keuze van seksueel misbruik ook nog entertainment te gaan maken.

 

Maar, … aan de andere kant… wie weet is dit wel juist een hele goede zet van de therapeut en zal het aantal slachtoffers door deze uitzending nog verder oplopen.

Eventuele verdere slachtoffers van de therapeut kunnen zich bij ons melden en/of contact opnemen met de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) die de klachten over de therapeut in behandeling heeft.

 

 

Inspectie voor de Gezondheidszorg  (IGZ)

Werkgebied Zuidoost

(Noord-Brabant, Limburg)

Locatie  Den Bosch

 

 

Inspectie voor de Gezondheidszorg  (IGZ)

Werkgebied Zuidwest

(Zuid-Holland, Zeeland)

Locatie  Rijswijk

 

Postbus 90137

5200 MA Den Bosch

Tel.:  073 – 620 73 00

Fax.: 073 – 620 73 30

E-mail:ri.denbosch@igz.nl

 

 

Postbus 5837

2280 HV Rijswijk

Tel.:  070 – 372 31 00

Fax.: 070 – 372 31 10

E-mail: ri.rijswijk@igz.nl

 

 

Op maandag 3 oktober 2005 werd in Show Nieuws een nieuwsflits over Louis de Bie die van meervoudig seksueel misbruik van aan zijn zorg toevertrouwde patiënten wordt beschuldigd, uitgezonden. Onder andere kwam Paul Vertegaal aan het woord, eindredacteur van het programma Wie was ik? dat van de zomer door de KRO werd uitgezonden. De uitzending van 3 oktober jl. was overigens geenszins in het voordeel van de therapeut.

 

Red. MdH, 21 oktober 2005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ervaringsverhalen

 

Het ervaringsverhaal van een cliënte van een regressie- / reïncarnatietherapeut

 

 

 

In de volgende esta

 

vanaf 24 oktober in de winkel

 

Het ervaringsverhaal van een cliënte van een reïncarnatie- /regressietherapeut (m)

 

In de volgende esta o.a. ook aandacht voor de navolgende thema’s:

 • Kom schat, we gaan onze relatie redden!
  romantische reisjes naar Rome, Parijs en Antwerpen vanaf € 99 (met tips van insiders)
 • Hans Dagelet:
  'vaak denk ik: joh, denk nou even niet aan sex'
 • Hoe kijken mannen naar het lijf van hun vrouw?
  'ik zie de vrouw die ze was'
 • Vrouwen over hun burn-out - en daarna

Voor meer informatie m.b.t. de inhoud van de esta die op maandag 24 oktober a.s. verschijnt, klik op bovenstaande link.

 

Red. MdH, 19 oktober 2005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verschenen in de Volkskrant op 3 oktober 2005

 

 

 

Op 3 oktober jl. verscheen in de Volkskrant het artikel

 

Reïncarnatie: KRO-therapeut in opspraak

 

Aan het kruis

 

‘AAN HET KRUIS’…. een verdere, uitgebreide publicatie over diverse vormen van grensoverschrijdend gedrag door een reïncarnatie- c.q regressietherapeut (m). In het artikel komen drie ex-cliënten en tevens slachtoffers van de betreffende therapeut aan het woord. De therapeut reageert op de beschuldigingen van het drietal vrouwen. (zoals eerder door onze redactie aangekondigd)

 

 

 

 

Uit de Volkskrant: “(…) Reïncarnatietherapeuten worden vaak beschuldigd van het inprenten van fictieve herinneringen aan misbruik, zegt hij. ‘Ik noem de herinneringen van deze vrouwen fictief.’ De Bie zegt dat hij met de vrouwen geen therapeutische relatie had. Met Kirsten had hij een liefdesaffaire, met Esther deelde hij ‘zielsverwandtschap’. Dat bevestigen de vrouwen. ‘Maar wat is verliefdheid als je zo afhankelijk bent’, reageert Kirsten. De vrouwen onderstrepen dat ze bij hem kwamen met een hulpvraag. ‘Hij had de touwtjes in handen.’ In het verhaal dat Kirsten voor de Inspectie op papier zette, beschrijft ze hoe ze in zijn ban raakte. Hoe de therapie 24 uur per dag doorging en ze daarom bij hem moest intrekken. ‘Tijdens de talloze sessies hypnotherapie zocht hij waar mijn angsten vandaan kwamen: verkrachtingen in alle vormen en maten kwamen naar boven. Deze liet hij me letterlijk ondergaan.’ Volgens haar werd ze door hem geslagen en verkracht.” (…) “De psychiater bij wie Kirsten veertien jaar geleden terecht kwam, noteerde in de brieven aan de huisarts dat sprake was van een ‘psychotisch beeld ten gevolge van ‘intense hypnotherapeutische interventie, in marathonzittingen uitlopend’. (…).

 

 

 

Reïncarnatie-therapeut Louis de Bie trok met het KRO-programma Wie was ik? bijna een miljoen kijkers. Drie vrouwen, ex-cliënten, beschuldigen hem nu van misbruik. De KRO is door de affaire in verlegenheid gebracht.

 

Door Weert Schenk en Ellen de Visser

 

 

 

 

Een van de ex-cliënten van Louis de Bie:

 

“Ik voel me gebruikt en gemanipuleerd. Ik ben gehersenspoeld als door een sekteleider.”

 

 

 

 

 

Op maandag 3 oktober 2005, om 19.30 uur in ‘Shownieuws’ op SBS6

 

Een nieuwsflits over “therapeut” Louis de Bie die van meervoudig misbruik van aan zijn zorg toevertrouwde patiënten wordt beschuldigd. O.a. kwam aan het woord Paul Vertegaal, eindredacteur van het programma Wie was ik? dat van de zomer door de KRO werd uitgezonden. Het programma leverde geen nieuwe feiten t.o.v. het artikel in de Volkskrant.

 

 

 

Nota bene!

Het navolgende willen wij graag even voor alle duidelijkheid stellen: Dat de naam van Louis de Bie direct in verband werd gebracht met beschuldigingen van ex-cliënten m.b.t. misbruik, is voor het eerst gebeurd op 3 oktober jl., door publicatie van het artikel ‘Aan het kruis’ – waarvoor de therapeut zelf nota bene zijn medewerking heeft verleend. Daarna heeft SBS6 op 3 oktober om 19.30 uur een nieuwsflits uitgezonden waarin hetzelfde verband opnieuw werd gelegd. Het is dan ook nu voor het eerst dat het genoemde verband ook op onze website aan te treffen valt – door middel van bovenstaande publicatie. 

                           

Red. MdH, update 4 oktober 2005

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag gepubliceerd op onze voorpagina, i.v.m. het artikel ‘AAN HET KRUIS’ dat vandaag in de Volkskrant verscheen

 

 

 

ACTUEEL GEVAL VAN GOG BINNEN DE HULPVERLENING

UW MEDEWERKING IS DRINGEND GEWENST!

 

Vandaag verscheen het artikel ‘AAN HET KRUIS’ in de Volkskrant. Het artikel gaat over diverse vormen van machtsmisbruik, waaronder seksueel misbruik, door een reïncarnatie- c.q. regressietherapeut. Eventuele verdere slachtoffers van de therapeut verzoeken wij dringend:

 

 

 

IGZ Werkgebied Zuidoost

 

Locatie  Den Bosch

 

Postbus 90137

5200 MA Den Bosch

Tel.:  073 – 620 73 00

Fax.: 073 – 620 73 30

E-mail:ri.denbosch@igz.nl

 

Neem a.u.b. met ons of de inspectie contact op indien u eveneens nare of zelfs ernstige ervaringen met een regressietherapeut (m) heeft gehad. Ook indien uw ervaringen minder ernstig zijn dan de ervaringen die in de VK werden beschreven, kan uw bijdrage bijzonder waardevol zijn!

 

Red. MdH, update 3 oktober 2005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie was ik?

 

Een regressie ervaring met reïncarnatietherapeut Louis de Bie

 

 

 

Esta-redacteur Wies Verbeek gelooft niet in vorige levens. Maar nieuwsgierig is ze wel. Hoezo kunnen mensen in regressietherapie terug naar een vorig leven? Dat wil Wies zelf wel eens ontdekken… .

Onderstaand treft u een paar uitspraken van Wies over de regressietherapie bij Louis de Bie aan:

 

“Ik wist nog niet hoeveel die regressie overhoop kan halen.”

 

‘Wat hij zegt klinkt logisch, maar ik blijf wel mooi achter met het nare gevoel.’

                              

 

 

 

Om de publicatie te kunnen lezen zoals die in het vrouwentijdschrift ESTA nr. 13 (2005) verscheen, dient u op de navolgende link te klikken waardoor het pdf bestand zal gaan openen:

 

Een ervaringsverhaal over regressietherapie bij Louis de Bie

 

 

 

 

NOTA BENE: Gelieve deze publicatie ZEER ZEKER NIET als enige vorm van reclame voor de therapie van Louis de Bie en/of regressie- c.q. reïncarnatietherapie aan te zien. Graag willen wij u voor deze therapievorm juist waarschuwen. Lees vooral ook de ervaringsverhalen met regressietherapie van Alice en Sterretje die u in onze rubriek ERVARINGSVERHALEN aantreft. Onderstaand treft u meer informatie over beide ervaringsverhalen aan, inclusief een link naar de verhalen.

 

 

 

Diverse links naar meer informatie over regressietherapie:

 

www.wiewasik.kro.nl

 

www.all-1.nl (de website van Louis de Bie)

 

www.reincarnatietherapie.nl

 

 

Red. MdH, 18 september 2005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaatsing advertenties inzake regressie- / reïncarnatietherapie

 

 

 

 

A d v e r t e n t i e s

 

 

Advertentie zoals op 17 september 2005 verschenen in de rubriek ‘speurders’ in

de Telegraaf

 

“(Ex-) cliënten regressietherapeut uit Zuid-Holland worden ge-

adviseerd te kijken naar www.misbruikdoorhulpverleners.nl “

 

 

 

 

 

Advertentie zoals op 14 september 2005 verschenen in

de Meierij (een huis-aan-huis blad, omgeving Boxtel)

 

“(Ex-) cliënten regressietherapeut Louis de Bie worden ge-

adviseerd te kijken naar www.misbruikdoorhulpverleners.nl “

 

 

 

 

 

 

Advertentie zoals op 13 september 2005 verschenen

op de website van het Algemeen Dagblad, rubriek kleintjesmarkt

 

Slachtoffer van een regressietherapeut?

 

Beste lezer,

 

Heeft u seksueel, psychisch of fysiek misbruik bij een regressietherapeut meegemaakt of andere nare ervaringen opgedaan? Er zijn helaas al div. ernstige klachten over een regressietherapeut bij ons gemeld. Klop gerust bij ons aan als u niet zeker bent of iets al dan niet o.k. is binnen de door u gevolgde therapie. Op onze site www.misbruikdoorhulpverleners.nl treft u onder de link DE CLIENT een CHECKLIST voor cliënten aan.

 

Wees vooral alert als een hulpverlener bij herhaling en met nadruk aangeeft dat je hem meteen volledig moet gaan vertrouwen. Wees bijzonder alert wanneer de therapeut wil dat u naakt aan de sessie deelneemt. 'De naakte waarheid'... herkenning?

 

M.vr.gr., red. website Misbruik door Hulpverleners (MdH) 

 

 

 

 

 

Advertentie zoals op 10 september 2005 verschenen in

het Brabants Dagblad en in het Eindhovens Dagblad:

 

“(Ex-) cliënten regressietherapeut Louis de Bie worden ge-

adviseerd te kijken naar www.misbruikdoorhulpverleners.nl “

 

 

 

 

 

Advertentie zoals op 8 september 2005 verschenen op

Omroep Brabant en TV Rijnmond:

 

“(Ex-) cliënten regressietherapeut Louis de Bie worden ge-

adviseerd te kijken naar www.misbruikdoorhulpverleners.nl “

 

Bovenstaande advertentie verschijnt in de snelzoeker, op internet (gedurende 1 maand) en op teletekst (gedurende 2 weken). Om de advertentie op Omroep Brabant te bekijken, klik op deze link. Op de site van Omroep Brabant: klik rechts bovenaan op ‘Teletekst’. De snelzoeker treft u op pagina 505 aan. Van daaruit kunt u de advertentie op pagina 10 in de rubriek ALTERNATIEVE GENEESWIJZE (pag. 508) vinden.

 

 

Red. MdH, update 17 september 2005

 

 

 

 

 

 

 

 

GOG door alternatieve hulpverleners

 

 

Neem a.u.b. ook kennis van beide onderstaande recente nieuwsberichten op het gebied van seksueel en anderszins (o.a. medisch & psychologisch) grensoverschrijdend gedrag (GOG) door twee verdere alternatieve hulpverleners… in beide gevallen paranormale ‘genezers’…

 

Paranormale genezer verdoofde en misbruikte 13 cliënten                           14 september 2005

Een paranormale genezer die voor God speelde                                           13 september 2005

 

Red. MdH, 14 september 2005

 

 

 

 

 

 

 

Interview met Louis de Bie in het tijdschrift  P A R A V I S I E

Spirituele regressie: op ontdekking naar je zielsleven…

 

 

Paravisie -- juni 2005 (jaargang 20) -- Interview met regressie- / reïncarnatietherapeut Louis de Bie, bekend door het tv programma WIE WAS IK?

 

'Spirituele regressie: op ontdekking naar je zielsleven:

je leeft tussen dood en geboorte'

 

 

"Er bleek een blokkade te zitten op overgave, ook op seksueel gebied. We hebben toen letterlijk haar lijf opgeschoond: alle derrie weggespoten met water en hele brokken haalde ze met haar handen uit haar lichaam. Kannen licht goot ze er vervolgens in."

 

 

 

Red. MdH, 12 september 2005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oproep aan alle bezoekers van onze website

 

 

 

In verband met het feit dat

·         zich al diverse slachtoffers van een regressie- / reïncarnatietherapeut bij ons en elders hebben gemeld

·         het grensoverschrijdend gedrag recentelijk maar ook al circa 15 jaar geleden heeft plaatsgevonden alsmede

·         omwille van de bijzondere ernst van het verwijtbare wangedrag van de therapeut

 

verzoeken wij alle bezoekers van onze website de ervaringsverhalen van Alice en Sterretje te gaan lezen en verdere plaatsingen over GOG binnen regressie- / reïncarnatietherapie via dit dossier te gaan volgen.

 

Red. MdH, 10 september 2005

 

 

 

 

 

 

 

 

Tweede ervaringsverhaal van een ex-cliënte van een regressie- / reïncarnatietherapeut

Seksueel misbruik, psychische/emotionele en fysiek mishandeling

 

 

Tweede ervaringsverhaal van een slachtoffer:

Recentelijk publiceerden wij het ervaringsverhaal van Alice, een van de slachtoffers van een regressie- / reïncarnatietherapeut. Binnenkort zullen wij het ervaringsverhaal van Sterretje publiceren. Sterretje werd door dezelfde hulpverlener misbruikt en mishandeld als Alice. Het is dan ook voor het eerst dat er twee ervaringsverhalen over het GOG door één en dezelfde therapeut op onze site worden gepubliceerd.

 

Uit het ervaringsverhaal van Sterretje…

 

“De “therapieën” waren overigens ook vanaf de eerste dag naakt. Al snel was ik willoos en angstig. Volgens hem was dat een prima ontwikkeling. Ik moest op weg naar  “de naakte waarheid”, als ware het een ui die laag voor laag werd afgepeld, zo zei hij. Daarbij gaf hij me homeopathische pillen (derivatio), om mijn lichaam te reinigen.

 

Uiteindelijk werd ik zijn koningin (hij had van een waarzegger gehoord dat er een koningin in zijn leven zou komen die zijn leven zou veranderen).”

 

 

Mogelijker wijze herkent u e.e.a. in de ervaringsverhalen van Sterretje en Alice. Neem dan a.u.b. contact met ons op. ‘De naakte waarheid’ b.v. is met bijna-zekerheid een term die de regressietherapeut veelvuldig gebruikt.

 

 

Red. MdH, 9 september 2005

 

 

 

 

 

 

Ervaringsverhaal

 

over geestelijke manipulatie & seksuele intimidatie

door een reïncarnatietherapeut

 

 

 

Er hebben zich gedurende de afgelopen weken al diverse slachtoffers van een reïncarnatietherapeut bij ons gemeld. Om zo goed mogelijk te voorkomen dat de betreffende “therapeut” ook in de toekomst verdere slachtoffers zal maken door hen geestelijk te manipuleren, seksueel te intimideren en/of misbruiken en fysiek te mishandelen, heeft een van zijn slachtoffers recentelijk besloten haar ervaringsverhaal op onze site te publiceren en zodoende haar ervaringen met de bezoekers van onze site te delen opdat zij gewaarschuwd zullen zijn of herkenning zullen kunnen vinden.

 

Onder de link ERVARIGSVERHALEN VAN SLACHTOFFERS in het menu treft u nu

 

het ervaringsverhaal van Alice

 

aan. Alice werd het slachtoffer van machtsmisbruik door een reïncarnatietherapeut (m) uit Monster. De “therapeut“ maakte op tal van manieren misbruik van zijn positie en macht als hulpverlener.

 

 

AANKONDIGING van verdere publicaties:

 

Daarnaast zullen wij op korte termijn ook een oproep op ons PRIKBORD plaatsen, in de hoop dat zich nog meer slachtoffers van de betreffende therapeut bij ons zullen durven melden.

 

 

Red. MdH, 5 september 2005

 

 

 

 

 

 

 

Vrouwentijdschrjft    e s t a besteedt aandacht aan de praktijken van

reïncarnatietherapeut  Louis de Bie

Lees vooral ook het dringende advies van onze redactie!

 

 

Aandacht voor de uitzending WIE WAS IK? die de KRO eerder dit jaar op tv uitzond:

 

Op donderdag 29 augustus jl. verscheen in  e s t a   (nr. 18, pag. 18)

 

 

het navolgende bericht:

 

 

Esta 13 'Wie was ik?'

een sessie bij de regressietherapeut

 

Redacteur Wies Verbeek vertelt in esta 13 dat de regressietherapie bij Louis de Bie haar in de war heeft gebracht. Hetzelfde heb ik meegemaakt. Ook ik ben bij Louis de Bie geweest en heb acht sessies bij hem gedaan.

 

Elke week kwam er ellende uit: van groepsverkrachtingen tot de dood op de brandstapel als heks. Deze weken hebben me totaal in de war gebracht en uitgeput. Nu, meer dan een half jaar later, ben ik nog steeds somber en gedesillusioneerd. Ik wil anderen behoeden om deze therapie te volgen, of in ieder geval de therapie zoals deze therapeut het uitvoert. Roekeloos en ondoordacht.

 

[naam van het slachtoffer i.v.m. privacy weggelaten]

 

Esta heeft meer brieven ontvangen van lezeressen die problemen hebben gekregen na een sessie bij Louis de Bie. Ook een slechte ervaring gehad?

 

Neem dan contact op met:

 

(Wij hopen het artikel zoals verschenen in esta nr. 13 binnenkort ook nog te kunnen publiceren.)

 

 

 

Omdat voorkómen zoveel beter is dan genezen…

 

 

!  !  !   Dringend advies van onze redactie  !  !  !

 

 

Ga IN GEEN GEVAL naar een reïncarnatietherapeut die niet bij de NVRT (Nederlandse Vereniging van Reïncarnatietherapeuten), de beroepsvereniging voor reïncarnatietherapeuten, geregistreerd staat ! ! !

 

Louis de Bie is GEEN LID van de NVRT ! ! !

 

 

Redactie Misbruik door Hulpverleners (MdH)

 

 

 

Op 9 augustus 2005 publiceerden wij ook al het onderstaande bericht over reïncarnatietherapie in het algemeen op onze pagina NIEUW OP DEZE SITE

 

 

Reïncarnatietherapie

 

Indien u van mening mocht zijn dat een reïncarnatietherapeut u met bestaande problematiek zou kunnen helpen, verzoeken wij u dringend in ieder geval na te gaan of de therapeut bij de NVRT (Nederlandse Vereniging van Reïncarnatietherapeuten) geregistreerd staat. Zo niet, zoek dan in ieder geval naar een bij de vereniging aangesloten therapeut. Dit advies willen wij u graag op z’n minst mee op weg geven, ongeacht de grote twijfels en vraagtekens die wij bij deze vorm van alternatieve therapie plaatsen. De reïncarnatietherapeut (m) over wie wij recentelijk diverse klachten over seksueel en ander grensoverschrijdend gedrag (GOG) hebben ontvangen STAAT NIET BIJ DE NVRT INGESCHREVEN. Check dus in ieder geval het lidmaatschap van de reïncarnatietherapeut bij wie u in behandeling wilt gaan en ga niet met hem/haar in zee indien hij/zij niet bij de NVRT is aangesloten. Over het algemeen registreert de NVRT alleen maar reïncarnatietherapeuten die de opleidingen van de SRN of van Tasso hebben gevolgd. De reïncarnatietherapeut over wie wij klachten ontvingen heeft bij geen van beide opleidingsinstituten een opleiding gevolgd.

 

Voor grensoverschrijdend gedrag (GOG) door hulpverleners geldt in het bijzonder wat ook over het algemeen geldt: VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN!

 

Wij hopen dat voor u met deze waarschuwing het ergste nog zal kunnen worden voorkomen. Wij hebben tot dusver helaas al kennis genomen van het bestaan van vier slachtoffers die de therapeut in kwestie in heden en verleden zou hebben gemaakt. Wees dus alert! Indien u dit bericht leest en vreest dat ook u seksueel en/of anderszins door een reïncarnatie therapeut werd misbruikt en/of mishandeld, neem a.u.b. contact met ons op:

 

 info@misbruikdoorhulpverleners.nl of  06 – 137 717 47

 

Wij denken graag met u mee wat de mogelijkheden voor u in uw specifieke situatie zijn. Binnenkort zal ook een OPROEP op ons PRIKBORD van een van de slachtoffers van deze therapeut verschijnen waarin degene die hulp bij hem zocht zal beschrijven hoe hij te werk gaat.

 

 

 

Red. MdH, 1 september 2005

 

 

 

 

 

 

 

ALTERNATIEVE SECTOR GEZONDHEIDSZORG

 

Wees alert en doe zoveel mogelijk om uzelf te beschermen voor GOG…

 

 

 

Haptonomie / haptotherapie

 

Graag willen wij de bezoekers van onze site op het verschil tussen haptonomie en haptotherapie attenderen. Bij HAPTOTHERAPEUTEN gaat het om een beschermde beroepsgroep. Leden hebben zich verenigd in de VVH (Vereniging Van Haptotherapeuten). Er bestaat echter geen beroepsvereniging voor HAPTONOMEN. De beroep ‘haptonoom’ is niet beschermd. D.w.z. dat iedereen zich haptonoom kan noemen en als haptonoom cliënten kan ontvangen om hulp te bieden op haptonomische basis. Indien u bij een haptonoom in behandeling wilt gaan, raden wij u dringend aan dit alleen maar te doen indien de betreffende therapeut bij de VVH als HAPTOTHERAPEUT geregistreerd staat en/of een erkend en BIG geregistreerd beroep uitoefent (b.v. fysiotherapeut of arts). Via de genoemde links kunt u (o.a. telefonisch) nagaan of een therapeut bij de VVH en/of in het BIG register geregistreerd staat.

 

 

Indien een haptonoom niet bij de VVH en/of bij het BIG register staat geregistreerd, raden wij u dringend aan een adequater adres voor haptonomische behandeling te gaan zoeken.

 

 

 

Reïncarnatietherapie

 

Indien u van mening mocht zijn dat een reïncarnatietherapeut u met bestaande problematiek zou kunnen helpen, verzoeken wij u dringend in ieder geval na te gaan of de therapeut bij de NVRT (Nederlandse Vereniging van Reïncarnatietherapeuten) geregistreerd staat. Zo niet, zoek dan in ieder geval naar een bij de vereniging aangesloten therapeut. Dit advies willen wij u graag op z’n minst mee op weg geven, ongeacht de grote twijfels en vraagtekens die wij bij deze vorm van alternatieve therapie plaatsen. De reïncarnatietherapeut (m) over wie wij recentelijk diverse klachten over seksueel en ander grensoverschrijdend gedrag (GOG) hebben ontvangen STAAT NIET BIJ DE NVRT INGESCHREVEN. Check dus in ieder geval het lidmaatschap van de reïncarnatietherapeut bij wie u in behandeling wilt gaan en ga niet met hem/haar in zee indien hij/zij niet bij de NVRT is aangesloten. Over het algemeen registreert de NVRT alleen maar reïncarnatietherapeuten die de opleidingen van de SRN of van Tasso hebben gevolgd. De reïncarnatietherapeut over wie wij klachten ontvingen heeft bij geen van beide opleidingsinstituten een opleiding gevolgd.

 

Voor grensoverschrijdend gedrag (GOG) door hulpverleners geldt in het bijzonder wat ook over het algemeen geldt: VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN!

 

Wij hopen dat voor u met deze waarschuwing het ergste nog zal kunnen worden voorkomen. Wij hebben tot dusver helaas al kennis genomen van het bestaan van vier slachtoffers die de therapeut in kwestie in heden en verleden zou hebben gemaakt. Wees dus alert! Indien u dit bericht leest en vreest dat ook u seksueel en/of anderszins door een reïncarnatie therapeut werd misbruikt en/of mishandeld, neem a.u.b. contact met ons op:

 

 info@misbruikdoorhulpverleners.nl of 06 – 137 717 47

 

Wij denken graag met u mee wat de mogelijkheden voor u in uw specifieke situatie zijn. Binnenkort zal ook een OPROEP op ons PRIKBORD van een van de slachtoffers van deze therapeut verschijnen waarin degene die hulp bij hem zocht zal beschrijven hoe hij te werk gaat.

 

Red. MdH, 9 augustus 2005

 

 

 

 

 

www.misbruikdoorhulpverleners.nl